Bäckenbotten-Boogie

Bäckenbottenträningen är viktig för varje kvinna, ung som gammal! Boka plats idag!

Två nya grupper planerade till våren 2020 i Hälzohallen, Neptunigatan 5

Svaga bäckenbottenmuskler och djupa magmuskler kan orsaka ryggont, ge dålig hållning och orsaka inkontinens. Vi vill ge dig ökad förståelse över hur bål och bäckenbotten hänger ihop och visa hur detta kan öka din livskvalitet. Vi vill ge dig möjligheten att komma i gång med träningen samt göra den till en rutin i din vardag.

Under perioden introducerar vi även core-övningar som tillägg i bäckenbottenträningen.

Bäckenbotten-Boogie med Hela Hälzan är ett program på 2-3 veckor som innefattar:

  • Ett startmöte där vi går igenom hur vi hittar musklerna samt vilka principer träningen har. Vi går igenom programmet som alla får hem.
  • En mellanträff då vi diskuterar hur det gått för oss och får program för kommande perioder. Vi gör en uppskattad bäckenbottengympa som innefattar även core-övningar. Under mellanträffarna presenteras även redskap för bäckenbottenträning.
  • Ett slutmöte då vi utvärderar programmet, gör avslutningsvis en gemensam bäckenbottengympa och diskuterar framtidens träningsupplägg.

Pris:              60 euro inkl. moms. Ett begränsat antal platser.

Plats:            Hälzohallen, Neptunigatan 5 (Det är svalt i hallen, ta yllesockor på, långärmat etc)

Söndagar kl. 19.15-20.30

Grupp A: 12.1 / 26.1 / 2.2 / Plats finns!
Grupp B: 1.3 / 8.3 / 15.3 / Plats finns!

Anmälning: helahalzan@gmail.com eller på facebook eller per sms: 040-5058008

**********

Bäckenbotten-Boogie

För vem?

Alla kvinnor! För unga och symptomfria kvinnor i förebyggande syfte och för mammor samt för kvinnor i övergångsålder som nödvändig träning för en fungerande vardag.

Varför?

Svaga bäckenbottenmuskler kan orsaka ryggont, ge dålig hållning och orsaka inkontinens. Man kan även få ont i knät pga svaga bäckenbottenmuskler.

Vi vill ge dig ökad förståelse över hur bål och bäckenbotten hänger ihop och hur detta kan öka din livskvalitet.

Varför Boogie?

Det ska vara roligt att träna! Vi älskar dans och det är naturligt för oss att knipa träningen på sikt med musik. Humor är viktigt och namnet ger positiv klang till träningen.

Bäckenbottenträning är generellt lika lockande som att köra med tandtråd. Träningen kan upplevas tråkig, rutinmässig utan att få direkt resultat i form av t.ex. synliga muskler. Är man opererad har man kanske helt tappat kontakten med musklerna och träningen känns som hopplös och t o m meningslös.

Vi vill göra träningen lite roligare, hjälpa till med motivationen genom att berätta varför det är en viktig investering i vardagshälsan och att hålla motivationen uppe genom ett färdigt träningsprogram och pepp i grupp. Vi kör ett gemensamt gympapass i mitten och i slutet av kursen så att man eventuellt kan redan då känna skillnad i muskulaturen. Man ska dock inte ge upp utan låta det tar tid att bygga upp kommunikationen mellan hjärnan och muskulaturen. Det kan ta upp till 6 månader att bygga upp uthålligheten i musklerna.

Boogien varar i 8 veckor och träningen sker hemma, på jobbet etc men vi träffas totalt fyra gånger för att följa upp träningen och gympa tillsammans samt diskutera läget.

 Hur tränar man?

Vi har tre olika typer av träning: styrka, uthållighet och snabbhet. Vi behöver alla dessa i vår vardag i olika situationer.

Vi tränar i fyra olika ställningar: liggande, sittande, stående, på alla fyra

Man tränar ensam men kan även ta med träningen till sängkammaren.

Vi tränar varje dag i minst tre månader innan man kan utvärdera resultatet.

Vi tränar enligt program och progressivt med variation.

Men sen då, efter Boogien?

Efter 8 veckors träning har jag hittat musklerna och ”banat in” övningarna så att jag hittar dem under vanlig träning och i vardagen. När kopplingen mellan hjärnan och musklerna är stark är träningen automatiserad och man kniper per automatik när det behövs. Träningen hemma fortsätter resten av livet men inte så här strukturerat och enligt visst program. Vardagsträningen har blivit en självklar rutin.

Alla som har deltagit i våra bäckenbottenkurser får delta i våra drop-in-pass i Hälzohallen på söndagar kl. 13. Samma principer för betalning som på alla andra pass. Söndagens bäckenbottengympa ingår i säsongskortet sept-dec.

Hela Hälzan med hela kvinnan i fokus

Vi jobbar med hela kvinnan och hennes hälsa: motion, mat, mental träning och avslappning. Människan är en helhet och hela människan måste vara i balans för att kunna säga att man mår bra.

En stark bäckenbotten är lika självklar del av hela hälsan som övrig motion, bra mat och god mental hälsa ( att kunna kontrollera sina egna tankar och på det sättet ta kommandot över sitt eget liv). Vi ser kvinnan som helhet – alltid.

Bäckenbottenträning har samma principer som all annan träning – den bästa träningen är den som blir av. Vi ska träna regelbundet och resten av livet. All muskelstyrkan är färskvara.

Boogie boogie – du dansar och tränar för din egen hälsa! Du är den viktigaste personen i ditt liv. Du är värd regelbunden motion, bra mat, goda tankar och återhämtning. Din hälsa är det viktigaste du har. Du ensam ansvarar för din egen hälsa.

Vi hjälper dig att komma igång <3